5:2 dieten

5:2 dieten

hälsa (2)”Genom fastan stressas kroppen så att den stärker sitt försvar mot åldrande och sjukdomar. Det är en gammal kunskap som har bevisats genom studier av råttor.” (läs mer här)

Många är frälsta över den nya dieten som ska få oss att må bättre, gå ner i vikt och få en sundare livsstil. Det sägs att detta är det mest hälsosamma sättet att äta och ta hand om kroppen, och visst kan man snåla in på maten några dagar för att dem andra få äta precis vad man vill. På sajten 52.mabra.com kan du gå in och läsa mer, bli medlem och börja ditt nya liv på en gång, och här kan du stanna kvar om du behöver bli lite mer övertygad.

En ny livsstil

När det kommer till denna diet så har det blivit som en ny livsstil för alla som hoppar på den, och de känner sig otroligt mycket piggare. Vad det handlar om är att man under en veckas sju dagar väljer att fasta på två av dem, och med fasta så ska man inte äta mer än 500 kalorier om dagen. Tänk på att dagarna inte ska ligga efter varandra utan sprid ut dem – och det kanske inte är så kul att ha en fastedag på en lördag eller söndag. Varför denna diet blivit så populär handlar om att forskare menar att vi människor inte mår så bra av att ständigt proppa i oss mat utan kan behöva ett andrum från födan. Så, känn efter hur det känns och hur du mår av att fasta och om det inte fungerar med två dagar så väl en dag. Det handlar om att du ska må bra och känna att du kan hålla dieten under lång tid för att ändra din livsstil och leva lite bättre.