Får det lov att vara lite vin?

Får det lov att vara lite vin?

När vi var små drack vi mjölk i stora mängder. Mjölk som skulle göra oss starka. Under årens gång går vi sedan till de lite mer onyttiga läskdryckerna för att få energi och till slut så stannar vi i vinets fantastiska värld. Ja, för vin är en dryck som de flesta vuxna gillar och en dryck som dricks världen över. Att drycken även sägs skydda mot depressioner gör att ett glas till maten känns ännu bättre. Sedan är det självfallet så att man inte ska överkonsumera. Men vid överkonsumtion blir även nyttigheternas nyttighet broccolin en bov. Men hur ska man tänka när det kommer till att välja det rätta vinet och för att finna druvan man gillar lite bättre än alla andra.

Bli en vinexpert

Om du känner att du på allvar vill få större koll på om det är vita viner eller om det är röda eller en Rioja, Bordeaux eller någon annan druva som lockar lite extra så kan du beställa hem olika viner för att smaka dig till vilken sort som faller bäst i smaken. Annars är en klassisk vinprovning något som både är kul och ärorikt. The Wineagency är en vinimportör och på deras sajt kan du läsa mer om olika viner för att bättra på din kunskap. Du kan sedan enkelt och smidigt klicka dig in och beställa hem en flaska som verkar intressant från Systembolagets sajt. Här kommer en liten förteckning på deras märkning av vinerna.

”FS= Systembolagets fasta sortiment TS= Systembolagets tillfälliga sortiment
BS= Systembolagets beställningssoritment  RS= restaurangsortiment”

Så, samla ihop dina vänner och duka upp för en härlig kväll av goda viner. Det är otroligt fascinerande när man känner hur man börjar få koll och att maten kan smaka så mycket bättre om man lyckas pricka in det där bra vinet som lyfter upp smakerna. Då blir det även lite roligare att stå och laga mat.