Höstens härliga mat

Visst är vi många som älskar sommarens ljusa och varma dagar, och det är inte för inget som sommaren är många svenskars favoritårstid. Men hur mycket vi än gillar att sitta på uteserveringar i solnedgången är det inget som de flesta av oss vill göra varenda dag, i hela livet. Istället känner vi oss näst intill befriade när hösten knackar på dörren och för med sig rödvin, kantareller och mysiga hemmakvällar med ens älskade hund Rolf i soffan. Något som är minst lika härligt som en dag på stranden, fast på ett helt annat sätt. Vi behöver helt enkelt olika årstider för att kunna njuta fullt ut av vad livet har att erbjuda. Något som man verkligen får chans till att göra på hösten! På dn.se skriver man till exempel om kantarellen, vår mest älskade svamp som har högsäsong under just hösten:

När varje landskap här i Sverige för drygt tio år sedan tilldelades varsin sorts svamp kom man fram till att kantarellen inte kunde ges till någon av provinserna. Denna vackra svamp, med ett aprikosfärgat yttre, grenade åsar och gulvitt mjukt kött, borde i stället anses som vår nationalsvamp.

Om man ska njuta av höstens gyllene delikatess, och vår nationalsvamp, så bör man såklart ha ett gott vin till för den bästa upplevelsen! Ett tips värt att kolla in är att på Xwine.se kan du beställa vin på nätet, och få det levererat hem till din dörr! Perfekt för en regnig vecka under hösten när man helst bara vill hålla sig inne under en mysig filt med gott sällskap.