Låt det bubbla

Låt det bubbla

Livets dryck kanske många tror är vatten. Men så roligt ska vi inte ha det. För om vi blundar och önskar vad det är vi vill svalka våra strupar med så är det mer troligt att vi vill ha champagne som svalkar och inte kranvatten.

1669552-champagneMånga är vi som skulle vilja börja varje helgdag med ett glas bubbel och bara njuta av livet. Och även om det producerar över 300 miljoner champagneflaskor så är efterfrågan mycket större än dess utbud. Vilken i sig är ganska fantastiskt då man kan ta i lite mer från knäna och producera mer skumpa. För visst är det väl härligt med en värld som är lite mer bubblig?

Champagne eller mousserande

Ska du dricka riktig champagne så är det flaskor som är fyllda i det franska distriktet Champagne som du ska handla. Att detta klimat var otroligt bra för vinproduktion märkte man redan på 1700-talet. Det sägs även att det var ett misstag att man fick fram champagne när man jäst vin. Detta då man ”råkade” jäsa vinet en andra gång vilket sedan blev till champagne.

Beställ online

Då det är fantastiskt att dricka champagne, ska det även vara fantastiskt att beställa hem sin flaska. På http://www.vingruppen.se/wineworld/champagne kan du läsa mer om denna spännande dryck och även få större kännedom om vilken flaska som du sedan ska beställa hem. Vad du gör sedan är att du smidigt och enklet kan klicka dig vidare när du funnit din flaska eller dina flaskor så kommer du vidare direkt till Systembolagets sajt för att där beställa hem det du är intresserad av. Nedan ser du vad förkortningarna betyder så du kan kolla runt med lite större säkerhet.

FS= Systembolagets fasta sortiment TS= Systembolagets tillfälliga sortiment
BS= Systembolagets beställningssoritment  RS= restaurangsortiment (kom hit)

Skål!