Mat för ett lyckat barnkalas utomhus

Under den varma årstiden är det perfekt att hålla barnkalasen utomhus och det finns mycket gott att servera. Här är några tips.

Det börjar dra ihop sig till ett av årets barnkalas och självklart vill ni ordna ett så lyckat och minnesvärt kalas som möjligt. Under sommartid är det oerhört skönt att kunna anordna alla former av fester utomhus där barnen har möjlighet att leka fritt. På så sätt sparas dessutom möbler och annan inredning som finns inomhus, där det ofta hoppas i soffor och kladdas ned. Frågan är då vad det ska bjudas på för gott. Måste det alltid finnas en tårta på bordet? Absolut inte. Faktum är att det inte är alla barn som ens gillar tårta. Här nedan ska vi ge tips på goda ätbara saker som passar perfekt på ett barnkalas.

  • Skippa tårtan
  • Från lunch och framåt, bjud på något matigt
  • Bjud på hemmagjord mjukglass med tillbehör

Godsaker som passar utomhuskalaset

Arrangeras kalaset från lunchtid och framåt kan det vara bra med något lite mer matigt bland det obligatoriskt söta. Korv med bröd är alltid något som är mycket uppskattat bland barn. Tänk på att komplettera med de ”rätta” tillbehören för att det ska bli ännu godare. Förutom själva korven och brödet kan du bjuda på rostad lök och kanske en coleslaw, tillsammans med ketchup och senap (gärna ett par olika varianter). Korven kan också varieras; kanske bör du skaffa en vegetarisk variant beroende på vad dina små gäster föredrar. Kryddstarka korvar går sällan hem hos barn, så satsa helst på både tjock och smal grillkorv.

Så till sötsakerna. Glass är populärt och varför inte överraska med en riktigt god hemmagjord mjukglass för att bjuda på något riktigt minnesvärt? Det här blir garanterat mycket smakrikare än den köpta glassen i storpack. Även här gäller det att komplettera med en rad tillbehör att förgylla smaken och den totala upplevelsen med. Hit räknas såser och topping med olika smaker, samt klassikern strössel och kanske en skål med hackade nötter eller liknande. Det är bara fantasin som sätter gränser här!