Ordna grillfest i sommar med glass och tilltugg

Sommaren är precis runt hörnet och det är dags att slappna av med svalkande drycker och färska frukter. Med värmen och solskenet kommer även säsong för grillning och glass. Starta festen med grillning, och överraska med mjukglass som efterrätt.

mjukglassPassa på och hyr en mjukglassmaskin i sommar och bli populär bland grannar och vänner. Mjukglass brukar gå hem bland både stora och små barn. Det blir inte bara succé för de närvarande, det kommer definitivt få snygga så kallade ”insta-moment”!

Det lyckade partyt

För att ordna en riktigt lyckad grillfest är det bra att ha några saker i åtanke. Att vara spontan är alltid bra när en fest ska anordnas. Dock är det viktigt att ha en någorlunda uppfattning om hur många som kommer och hur mycket mat som behövs. En lyckad trevlig middag kan snabbt sjunka i betyg om maten skulle ta slut. En artikel i Expressen ger många hjälpsamma tips för en lyckad grillfest. Ett av de lyder som följer:

”Tänk på att inte krångla till det. Grillning ska vara en enkel typ av matlagning.”

Ett gott råd att följa. Gör det inte för svårt. Det blir så mycket roligare med en lättsam stämning där det tillåts slappna av. Tänk även på att välkomna gästerna med lite tilltugg och drinkar. Ingen gillar att vänta på maten hungrig. Att ordna lite nyttiga tilltugg behöver heller inte vara komplicerat. Att hacka upp lite råa grönsaker tillsammans med någon dipp är ett snabbt, gott och nyttigt alternativ som brukar avnjutas snabbt. Placera ut en skål nötter och oliver på bordet tillsammans med det så håller sig gästerna nöjda tills köttet är grillat och klart.