Wellness

Sommaren 2014 kantas av en ny trend och det är välmående både i kropp och i själ. Därför har allt fler människor fått upp ögonen för det som i folkmun kallas wellness.

127960-fresh-vegetables-fallingWellnesskonceptet är enkelt, det handlar om att må bra. Sålunda finns inga konkreta regler eller dieter för att kunna leva ett fullskaligt wellnessliv utan det viktigaste är att hitta det levnadssätt som fungerar bäst för en själv. Något som dock är viktigt när man talar om detta koncept är balans och framför allt balansen mellan hälsa, mat och träning. Inom detta tankesätt gäller det att finna en harmonisering av sitt ätande och tränande för att på så vis förbättra sin hälsa, men vilken väg man väljer dit, det är upp till varje individ att avgöra!

Tips för bättre välmående

Det viktigaste för att må bra i både kropp och själ är att få i sig tillräckligt med vitaminer och tillskott vilka man oftast får i sig i sin kost. Många svenskar ar dock vissa vitaminbrister på grund av ohälsosamt leverne och osund kost vilket gör att det kan vara bra att ta vissa välgörande kosttillskott under en viss tid. Dock är det alltid viktigt att man först talar med en läkare för att ta reda på om man behöver extra tillskott och vilka man då bör välja respektive undvika för att uppnå bästa möjliga resultat. Något som kroppen emellertid aldrig kan få för mycket av är vitaminen B12 vars inverkan enbart ger positiva effekter och det överskott man kan samla på sig vid överkonsumtion av vitaminen lagras i levern för framtida bruk. En annan känd vitamin är D-vitaminet som vi får av solens strålar så nu under sommaren är det bara att lapa solsken så det skriker om det, men glöm inte bort solskyddet! Hur bra D-vitaminen än är för humör, hud, hår och sinne är solens UV-strålar en, låt säga, bieffekt som kommer på köpet och därför är det viktigt att alltid skydda sig ordentligt under soliga dagar.